,

SUP MED DELFINER I AARHUS

Delfiner er noget de fleste forbinder med Caribien eller varmere himmelstrøg, men sådan er det ikke længere. Delfiner er kommet til Aarhus bugt for første gang i 72 år.

Delfiner i Aarhus

Delfiner i Aarhus – PHOTO CREDITS: TV2.dk

Du har sikkert set billederne af dem i medierne og hørt vidneberetningerne, men der er faktisk også en chance for at se dem på en tur med SUP-boardet.

Læs historien om et af vores SUP-Connect medlemmers oplevelse med den lille hvalart nedestående.

Det er en typisk dansk sommer morgen. Duggen ligger tungt på bilerne, solen kan ikke bryde igennem de tunge skyer på himmelen, og byen sover endnu. Jeg går igennem byen med et mål. Jeg vil ud på vandet, nyde stilheden inden byen vågner og mærke kontakten med vandet.

Århus lystbådehavn er stille her 6.30 om morgen. Ingen trafik, og de eneste mennesker jeg ser er tre fiskere, som står og fisker på kanten af molen, mens de stirrer ned i det mørke vand uden en lyd. Jeg tager våddragten på, og SUP-boardet bliver hevet ud af traileren. Vandet er spejlblankt, og fuglefløjt kan høres inde fra Riisskoven, da jeg padler ud af havneindsejlingen. Morgentrætheden forsvinder fra min krop, da jeg sætter kurs langs kysten ud mod Den Permanente. Det er bare mig, mit SUP-board og havet. Vandet er stadig roligt og gennemsigtigt med enkelte fløjlsbløde bølger, da jeg passere Den Permanente og fortsætter. Denne morgen er for smuk til bare at vende om.

500 meter længere henne sker det. To skygger på 1,5 meter passere mig hurtigt lige under mit board. Jeg bliver forbavset, kan det virkelig passe? Da jeg ser to grå rygfinner bue op fra vandet bare 5 meter fra mig, bliver jeg bekræftet. Det er 2 delfiner! Begejstringen er svær at beskrive, men da jeg indser, hvad jeg er vidne til, prøver jeg med forsigtighed at padle hen til stedet, hvor finnerne skød op. Intet syn af dem.

Jeg står og kigger i vandet, mens solen er stået længere op på himmelen og gør vandets sigtbarhed endnu klarere og nærmest giver Aarhus bugt et koralblåt skær. De er væk.

Ærgerlig over ikke at kunne se mere til delfinerne, men beæret over at have været vidne til denne oplevelse padler jeg langsomt tilbage mod land.

Aarhus er så småt ved at vågne op og morgentrafikkens summen kan høres i det fjerne, da jeg padler ind havnen igen. En stor oplevelse rigere, en fantastisk start på dagen og med en endnu større lyst til at komme ud på vandet igen.

Text: Rasmus Eriksen