SUP FOREGÅR PÅ VAND – YOGA FOREGÅR I DIG

Yoga er godt for krop og sjæl. Yoga kan laves alle steder. Især er det dejligt i naturen! Yoga på vand er det hele – OG udfordrer din balance, dit mod, din muskelkontrol og dig!

SUP står for Stand Up Paddle, så SUP yoga er altså yoga udført på et SUP surfbræt! Vi står, ligger og sidder på brættet og udøver asanas (kropsstillinger) samtidig med, at vi øger fokus på balancen og på vejrtrækningen.

Dette opbygger bl.a. bedre balance i din krop og dit sind og skaber en god kontakt til naturen – særligt havet og til det naturlige i dig. Hvis du kan lide vand, kan du være med til SUP yoga!

Vi anbefaler, at du har prøvet yoga før, da der kan være nok at koncentrere sig om på et bræt, men du er selvfølgelig velkommen hvis ikke… Skulle du falde i vandet giver det dog blot en dejlig en kølende tur i havet – det er den sjove del!

Namasté

Hi! I’m Angie and The Wee Yogini is a nod to both my yoga roots and my (sometimes) less flexible Scottish ones…

I began practising yoga, long before I put a foot on a mat.

With time, patience and practice my physical asana practice continues to grow in strength and diversity; progressing organically with my psychological, emotional and spiritual adventures.

Everybody’s body is different.

With a background in Ashtanga Vinyasa, Yin Yoga, Psychology, Chakra Methodology and Ayurveda Principles, I create practices that acknowledge individual body differences, contribute to strengthening and conditioning the body and the mind.

Primarily I focus on body energetics and encouraging a sense of self-awareness, compassion and care.

Yoga is not a thing I do, but a facet in exploring who I am.

For me, this is also explored by:

Travel, snowboarding, talking about human behaviour, writing things down, eating porridge, being in nature, lighting candles, cultivating real connections with people and the occasional rant about society-imposed concepts…

MERE INFORMATION / FAQ’S

SUP yoga er helt simpelt sagt yoga asanas (stillinger) og pranayama (fokus på åndedrættet) udført på et SUP board i vandoverfladen – på havet, en sø eller en å! Vi står, ligger og sidder på brættet og udøver asanas samtidig med, at der er øget fokus på balancen og på vejrtrækningen og på hele kroppen som genstand i naturen og på vandet og som en del af dig.

Hvis du kan lide yoga og (kan lide at være på) vandet, vil du elske SUP yoga!

NATUREN! Dette er en skøn måde at forene naturen og din yoga praksis på. Naturens lyde er den bedst tænkelige ’yoga musik’ og alle de andre sanseinput på vandet er med til at forene de to ting og du oplever en helt ny måde at have god kontakt med din egen tyngde og kontakt til underlaget. Du får også mulighed for at opleve afspænding i savasana med dyb kontakt til naturen og med vandets beroligende kærtegn på dine hænder og evt. fødder. En helt særlig mulighed for afspænding!

NYE UDFORDRINGER! Om du er ny til yoga eller har stor erfaring, så vil du mærke hver asana (stilling) på en ny måde og måske også blive udfordret, hvor du ikke plejer det.

HOLDNING! Dine indre (holdningsorienterede) muskler får en masse opmærksomhed, og du vil forbedre din fysiske kropsholdning – og mentalt forbedre din holdning til din krop!

KONCENTRATION! Alle, der har en yoga praksis kender til fordelene ved yoga… Bl.a. er man (eller lærer man med tiden at være) mindful og til stede, når man udfører yoga… På vandet, på et SUP board bliver man hurtigt og tydeligt bevidst om det, hvis man IKKE er til stede eller når tankerne flyver eller man er let at distrahere… Afbrydelser ender nemlig ofte med et herligt plask :)

PERSPEKTIV! På et SUP board får du verden og tingene at se fra en anden side. Du ser også mere af verden, da horisonten uden for er meget større end i et rum! Dette kan ret hurtigt mærkes i bogstavelig forstand, men også i mere overført betydning, da du hurtigt bliver god til at at adaptere dig til omgivelserne.

Når du befinder dig på vandet er du i vandets magt på den måde, at vandet altid vil påvirke dig.

Enten som blide, vuggende bølger under dit board, der påvirker din balance eller som en lyd, der beroliger dig blot i kraft af sin eksistens på dit board eller i omgivelserne!

De fleste kender til at vand kan gøre dig mere glad og tilfreds, og man glemmer let sine udfordringer og kan opnå en følelse af lethed, når man giver sig hen til vand. Måske er det fordi mere end halvdelen af din krop er vand… Den tiltrækkes af elementet uden for din krop også…

SUP yoga er en rigtig god mulighed for at forbinde dig med den ydre natur og med dig selv og din indre natur… Du er nødt til at acceptere betingelserne i naturen omkring dig, hvilket giver dig en god indsigt deri og på en måde gør kontakten til dig selv lettere og mere ligetil.

Fysisk bliver du udfordret på din koordination, dine forskellige muskelgruppers styrke, din holdning og din krops balance, og din hjerne og dit nervesystems adaptationsevne og omstillingsparathed.

Mentalt finder du hurtigt, at du må acceptere at give slip på muligheden for at kontrollere alle dine omgivelser og i stedet samarbejde med de fysiske faktorer, du KAN kontrollere; din vejrtrækning, din krop og dit board!

Denne accept hjælper dig med at skabe åbenhed over for pludselige og nye situationer og at du nemmere kan møde verdens mange input og overraskelser og ændringerne, der hele tiden sker uden for og i dig. Samtidig bevæger du dig i og med naturen, hvilket bringer dig tættere på den og dig selv.

Hvis du er glad for vand og havet er det sandsynligvis let for dig at bevæge dig ud på et SUP board og befinde dig der i et par timer. Hvis du ikke er vant til eller særligt vild med vand, kan det opleves at være en større udfordring at holde dig på boardet og undgå at falde i… Vi anbefaler derfor, at du deltager nogle gange, så din oplevelse ikke kun handler om at undgå at gøre noget ’forkert’, men om at nyde naturen, dine udfordringer og din tilstedeværelse.

Vi starter fra vores nye ‘hjem’ på Fiskerivej 2, hvor du kan skifte til badetøj eller våddragt, hvis du foretrækker dette. Herfra går og padler vi hen til starten af bugten ved Riis Skov, hvor selve yoga sessionen normalt foregår. Vi tager altid forbehold for vind og vejr.

Du tilmelder dig ved at booke i kalenderen herunder på KUN de dage og tidspunkter, vi har slået op her øverst på siden og på facebook siden www.facebook.com/supyogaaarhus

Følg os derfor gerne på facebook, så du ikke går glip af SUP yoga en dag!

Vi sørger for det praktiske og udstyret; det åbne yogarum, dit SUP board + paddle og en våddragt, hvis du ønsker at bruge en sådan. Det er varmest i en våddragt, mens vandet er lidt koldt, men det kan også være mere bekvemt at bevæge sig uden… Du bestemmer selv…

Du medbringer til dit eget behov; badetøj/sports undertøj, som må blive vådt (eventuelt leggings + top i et materiale, som tørrer hurtigt), hvis du vil have dette på i stedet for en våddragt, solbriller/hat, som du kan tåle evt. at miste til havet og så det smil, der passer til dit behov.

Husk også håndklæde, skiftetøj, kamera og evt. vandflaske og andet, du personligt skal bruge efter SUP yoga.

Hvis du bliver forhindret i at komme til en booking, bedes du ændre din booking senest 24 timer før sessionen. Ellers tag gerne kontakt til os, da vi meget gerne vil vide, hvem der kommer og ikke…

I tilfælde af, at Surf Agency bliver nødt til at aflyse kurset pga. dårlige vejrforhold kontakter vi de tilmeldte i så god tid forinden som muligt og informerer dig om ændringerne. Derfor beder vi dig holde ekstra godt øje med din mail i dagene op til.

Call Now Button